Över alla hinder!

Agiltitysektorn ansvarar för hinderparken, kurser, träningar och tävlingar i agility. Vill du bli aktiv i agilitysektorn och få kallelser till möten och delta i annat som rör vår sport? Hör av dig till vår sektoransvarig Ellen Edmundsson:
visbyagility [a] hotmail.com så lägger vi till dig i vår maillista. Du kan också gå med i vår facebookgrupp "Agilitygänget i Visby."

Tänk på säkerhet
Öppen träning

På agilitybanan är det träning och fokus som gäller. Låt inte din hund gå fram till, eller leka med, andra hundar. Koppla upp hunden när ni tar en paus. Håll koll på vart övriga ekipage är när du tränar samtidigt som andra. Stäm av med varandra innan ni kör om ni tränar intill varandra eller på samma hinderkombination. Tänk också på var och hur du belönar din hund. Inga leksaker eller godis får kastas intill andra hundar eller tvärs över planen om du tränar tillsammans med andra ekipage. Visa hänsyn och ha kul med din hund när ni tränar!

Torsdagar 18-21 är det öppen träning. Alla medlemmar är välkomna att träna agility oavsett vilken nivå man är på. Under sommaren är klubbstugan öppen på torsdagarna. Fika finns att köpa.

Ordning och reda
Vårt kursupplägg

Var rädd om våra hinder! De får endast användas av hundar i agilityträning. Varken hundar eller barn får leka på hindren. Du får inte lägga godisbitar på balanshindren. Behöver du träna din hund med godis håller du det i handen.
Om din hund råkar kissa på hindren hämtar du vatten vid kranen på klubbstugans kortsida och sköljer bort det.

Rastning sker längs grusvägen eller i skogen vid parkeringen innan ni går ner till banan. Om du måste rasta hunden under träning går du långt ut på fältet eller in i skogen. Självklart plockar du upp efter din hund även om ni gått in i skogen eller ut på fältet! Ingen rastning får ske intill förrådet, där har klubben sin sök- och uppletanderuta.

Balanshindren skall stå kvar på planen. Är du där samtidigt som det är dags för klippning hjälper du till att flytta undan balanshindren. Övriga hinder skall ställas undan vid förrådet när du har tränat färdigt. Bommarna ställs i tunnan. Hopphinder, slalom och däck ställs intill förrådet. På pallarna vid väggen ställer du tunnlar med öppningen uppåt och en sandsäck över så de inte blåser iväg. Säcken ställs med öppningen neråt och med släpet i tunneln. Sandsäckarna läggs även de på pallarna.

Vi erbjuder prova-på-träningar och kurser i agility steg 1 och 2. Du kan läsa mer om vad de olika stegen innebär i PDF:en, klicka bara på ikonen så kommer du rätt.

Besöksadress:
Västerhejde Nunnesiken