Oss är det drag i

Draghundsporten kan delas upp i tre grenar:

• nordisk stil (skidor och pulka)

• slädhundstil

• barmarkstil där man springer med sin hund eller låter den dra en cykel, kickbike eller vagn

Träningen bör varieras och vara allsidig. Beroende på vilken gren man väljer så läggs träningen upp olika men konditionsträning varvas med olika former av styrke- samt muskeluppbyggande träning. Viktigt är också avslappning och stretching.

Du kan läsa mer om dragträning på Svenska Draghundsportförundet

Vi tränar vanligen vid VOK-stugan måndag, onsdag och Svaide-stugan på fredagar från klockan 18. Träningarna kan ibland förläggas till andra platser och tider.

Träning och annan aktuell info på läggs ut på vår Facebooksida ”Draghund Gotland”. Du kan även kontakta sektoransvarig Marcel Paulsson.

Klubben har en Kickbike (scooter) att låna ut till medlemmar som vill, till en mindre kostnad, 20 kr/tillfälle eller 100 kr/vecka.

Vill du vara med och hjälpa till i Draghundsektorn, kontakta sektoransvarig Marcel Paulsson.

Hjärtligt Välkomna!!!

Hundar har sedan urminnes tider använts för att transportera människor och gods med hjälp av slädar och skidor. Redan under guldruschen i Alaska anordnades draghundstävlingar. I Sverige har vi tävlat med draghundar sedan 1930-talet.
Är du sugen på att komma igång med dragträning eller bara vill veta mer om draget? Kontakta vår sektoransvarige Marcel Paulsson: marcel.paulsson [a] outlook.com , telefon 073-903 47 62.

Vi samarbetar med RF-SISU Gotland
Besöksadress: