Oss är det drag i

Draghundsporten kan delas upp i tre grenar:

• nordisk stil (skidor och pulka)

• slädhundstil

• barmarkstil där man springer med sin hund eller låter den dra en cykel, kickbike eller vagn

Träningen bör varieras och vara allsidig. Beroende på vilken gren man väljer så läggs träningen upp olika men konditionsträning varvas med olika former av styrke- samt muskeluppbyggande träning. Viktigt är också avslappning och stretching.

Vi tränar vanligen vid Svajdestugan när det är ljusa kvällar och vid VOK stugans elljusspår under den mörka årstiden. Träning och ”prova på” läggs ut på vår Facebook sida ”Draghund Gotland”. Klubben har också en Kickbike (scooter) att låna ut till medlemmar.

Du kan läsa mer om dragträning på Svenska Draghundsportförundet

Vi samverkar med SISU!

Hundar har sedan urminnes tider använts för att transportera människor och gods med hjälp av slädar och skidor. Redan under guldruschen i Alaska anordnades draghundstävlingar. I Sverige har vi tävlat med draghundar sedan 1930-talet. Är du sugen på att komma igång med dragträning eller bara vill veta mer om draget? Kontakta vår sektoransvarige Marcel Paulsson: marcel.paulsson [a] outlook.com

Besöksadress:
Västerhejde Nunnesiken