Visby Brukshundklubbs historia

Klubben bildades den 4 december 1944 på restaurang Hansegården i Visby under namnet Gotlands Brukshundklubb. Det var den 18:e föreningen i Sverige. Svenska Brukshundklubben hade då funnits i fyra år. Föregångare till SBK var Svenska Skydds- och sjukvårdshunden som bildades 1918. År 1963 blev det nya namnet Visby Brukshundklubb i samband med att två nya lokalklubbar bildades på norra respektive södra Gotland.

"Det händer en del på sjuttio år"

Vår medlem och f.d. ordförande Erika Sandström skrev i samband med klubbens 70-årsjubileum en avhandling kring klubbens historia och utveckling, vilken vi har förmånen att få presentera här:

Artikelserie om klubbens historia

Vår veteran till medlem, Tommy Karlström, har för medlemsbladets räkning påbörjat en artikelserie om klubbens historia. Här kan du läsa första delen: