Hos oss är du alltid välkommen!

Oavsett om du satsar på en tävlingskarriär inom någon av våra hundsporter, har tjänstehund eller "bara" vill ha roligt och umgås med din hund. Ung som gammal, nybörjare eller utbildad instruktör, alla raser och blandraser. Här kan du komma och träna, spontant eller planerat, delta i vår kursverksamhet, kanske miljö- och passivitetsträna din hund, eller bara ta en fika med likasinnade.

 

Alla som är medlemmar i SBK (Svenska Brukshundklubben) eller Sveriges Hundungdom är välkomna att träna på våra planer.  Kom gärna och testa och gillar du vår klubb och verksamhet så är du förstås hjärtligt välkommen att också bli medlem i Visby BK!

 

Vid vår klubbstuga vid "Nunnesiken" strax söder om Visby finns tre stycken träningsplaner; framför stugan den stora appellplanen med belysning, bakom träningsförrådet den lilla planen och så den "övre" planen borta vid agilityförrådet ("agilityplanen").

Det innebär att det i princip alltid finns ett hörn tillgängligt för den som vill komma hit och träna, oavsett om det sker spontant eller planerat.

 

Men ibland har vi många kurser igång samtidigt eller har tävlingsverksamhet på klubben. Då kan man behöva ta hänsyn till det och kanske inte vara på vissa delar av området. Vill man se efter om någon sådan aktivitet pågår innan man åker till klubben kan man alltid titta i kalendern här på hemsidan.

Men för det mesta går det att lösa att vi alla kan få plats. Om du känner dig osäker på var du kan vara, så dra dig inte för att fråga någon av oss som är här! Vi har alla varit nya på klubben någon gång och tycker bara det är kul med nya intresserade!

IMG_0379.jpg
Rastning

Vi rastar våra hundar längs med grusvägen, eller i skogen på andra sidan grusvägen. Men plocka upp efter er, tack! Dels ligger vår MH-bana där och dels är det så många hundar som rör sig koncentrerat i samma område.

Valp på stranden
valp
Belysning

På den stora appellplanen finns det bra och kraftig belysning. Den tänds genom att trycka på en knapp på klubbstugans gavel, som då startar en timer så att lamporna lyser i ca 30 minuter. Efter att lamporna slocknat måste de svalna innan de kan tändas igen, vilket gör att det kan bli en lite försmädlig paus med mörker om man har otur... Ett tips är därför att - om man planerar att träna längre - sätta sin klocka/mobil på en påminnelse så att man efter ca 25 minuter går och trycker på timerknappen igen! :-)

Belysningen kan förstås också tändas konstant genom en strömbrytare inne i stugan. Men då gäller det att komma ihåg att stänga av lyset efter sig!

stege.jpg
Öppet hus

Även om du är välkommen vilken dag som helst att träna hos oss så vill vi pusha lite extra för våra torsdagskvällar!

Läs mer HÄR!

2019-08-10, Anders Kjernholm (162).JPG
Skotträning

En del hundar är skottberörda/skotträdda, men samtidigt pågår det ibland träning med skott på vår klubb eftersom det ingår i flera hundsporter.

För att detta ska fungera försöker vi styra upp det med särskilda tider - läs mer HÄR!

IMG_8578.JPG
Träningsmaterial

Intill klubbstugan finns en bod, där en av dörrarna går till vårt träningsförråd. Här finns det träningsmaterial som t.ex. apporter, koner, rallylydnadsskyltar och mycket annat man kan behöva för sin träning. Förrådet står i nuläget olåst, vilket vi hoppas kunna fortsätta med, vilket förstås förutsätter att alla tar sitt ansvar och plockar i ordning efter sig.

På appellplanen finns, förutom den fasta stegen och spegelväggen även två stycken lydnadshinder i trä. Vi är tacksamma om ni kan hjälpa till att sätta i hinderplankorna efter användning, då de inte mår bra i längden av att ligga i det fuktiga gräset.

Uppe vid "agilityplanen" finns också en bod, som innehåller agilityhinder (om de inte står utställda på planen). Tillgång till boden kan ges av ansvariga - se mer om agilitysektorn HÄR.

Image by Fermin Rodriguez Penelas